Ein süßer Tag mit Mama

"Slatki" dan sa mamom

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Heute war ein besonderer Tag, denn meine Mutter hatte versprochen, mich ins Süßigkeitengeschäft zu bringen. Schon beim Betreten des Ladens wurden wir von einem Meer aus Farben und dem süßen Duft von Zucker begrüßt. Meine Augen leuchteten vor Aufregung, und ich wusste, dass dies ein unvergessliches Erlebnis werden würde.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Danas je bio poseban dan, jer mi je mama obećala da će me odvesti u prodavnicu slatkiša. Već pri ulasku u prodavnicu, dočekalo nas je more boja i slatki miris šećera. Moje oči su sjale od uzbuđenja, i znala sam da će ovo biti nezaboravno iskustvo.

Zajedno smo lutali redovima, divili se čokoladnim pločama, bombonima, lizalicama i svim drugim poslasticama. Moja mama se smješkala i podsjećala me da mudro biram. Ali u prodavnici punoj slatkiša, svaki izbor je bio dobar izbor.

Nakon mnogo premišljanja, odlučila sam se za vrećicu šarenih gumica i čokoladu s orasima. Moja mama je odabrala nekoliko klasičnih pralina. Na kasi smo razmijenili nekoliko šala s vlasnikom prodavnice, čija vesela narav je učinila prodavnicu još privlačnijom.

S našim blagom u ruci, napustili smo prodavnicu. Napolju na ulici podijelili smo nekoliko gumenih bombona i uživali u trenutku. Nije bila samo slatkoća poslastica ono što je ovaj dan učinilo posebnim, već i slatkoća zajednički provedenog vremena.

Kada smo stigli kući, stavili smo naše slatkiše na sto i odlučili da ih sačuvamo za posebne trenutke. Ovaj dan u prodavnici slatkiša sa mojom mamom će ostati u mom sjećanju, ne samo zbog slatkiša, već i zbog ljubavi i brige koja je bila prisutna u svakom zajedničkom trenutku.

Dok sam sa uživanjem jela svoju čokoladu, zahvalila sam mami slatkim osmijehom. Znala je da nije samo čokolada ono na što sam zahvalna, već za svaku slatku uspomenu koju smo zajedno stvorili.

Možda Vas interesuje