Geschichten aus dem Taxi meines Nachbarn

Priče iz komšijinog taksija

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Mein Nachbar, Herr Fischer, ist Taxifahrer, und seine Geschichten aus dem Alltag sind fesselnd und voller Überraschungen. Jeden Abend, wenn er von der Arbeit nach Hause kommt, hat er eine neue Geschichte zu erzählen. Sein Taxi scheint ein Knotenpunkt des menschlichen Lebens zu sein.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Moj susjed, gospodin Fischer, je taksista, i njegove priče iz svakodnevnog života su zanimljive i pune iznenađenja. Svake večeri, kad se vrati s posla kući, ima novu priču za ispričati. Njegov taksi se čini kao raskrsnica ljudskog života.

Priča o susretima s najrazličitijim ljudima – od stare dame koja svake sedmice ide na pijacu do poslovnog čovjeka koji je uvijek u žurbi. Gospodin Fischer ne smatra svoje putnike samo kao klijente, već kao ljude sa svojim vlastitim pričama i sudbinama.

Jednog dana ispričao je o mladoj ženi koja je ušla u njegov taksi, sa suzama koje su još uvijek bile svježe u njenim očima. Željela je samo voziti se, bez odredišta. Gospodin Fischer je vozio kroz grad dok je ona pričala i polako se oslobađala tereta. To nije bila samo vožnja, to je bilo putovanje ka ozdravljenju.

Druga noć donijela je smješniju priču. Čovjek je ušao, obučen kao superheroj, i tražio da ga odvezu do najbliže kostimirane zabave. Tokom vožnje pjevao je glasno i s radošću. Gospodin Fischer se smijao i rekao da mu je ta vožnja osvijetlila noć.

Za gospodina Fischera, svaki dan je nova stranica u njegovoj knjizi života. Ne smatra se samo vozačem, već tišim posmatračem ljudske prirode. Njegovo strpljenje i razumijevanje ga čine omiljenim među putnicima.

Kada gospodin Fischer priča o svom poslu, osjećam dubinu njegovih iskustava. Njegov taksi je više od automobila; to je pozornica za priče koje svako nosi sa sobom. I svako veče donosi novu priču, novu avanturu, direktno pred naša vrata.

Možda Vas interesuje