Monika im Park

Monika u parku

Ovaj tekst, zajedno s pratećim audio i video materijalima, predstavlja izuzetno koristan alat za učenje njemačkog jezika. Tekst pruža priliku da se učenici upoznaju s bogatim i raznolikim vokabularom u kontekstu priče, što pomaže u poboljšanju razumijevanja jezika. Audio zapis omogućava učenicima da čuju pravilan izgovor i intonaciju riječi, što je ključno za razvijanje slušnih vještina i govornih sposobnosti. Video materijali dodatno obogaćuju iskustvo učenja pružanjem vizualnog konteksta, koji može pomoći u boljem pamćenju i povezivanju riječi i fraza. Kombinacija ovih materijala podržava sveobuhvatno učenje jezika, od čitanja i slušanja do govorenja i pisanja, što je idealno za sve razine znanja njemačkog jezika.

Sadržaj
njemacki.eu

Kurzgeschichte

Monika hat heute einen freien Tag, sie muss nicht zur Universität. Am Morgen genießt sie es, etwas länger im Bett zu bleiben. Gegen zehn Uhr steht sie auf. Zum Frühstück bereitet sie sich einen Tee zu und isst ein Croissant.

PREMIUM sadržaj - ulogujte se
 
 

Kratka priča

Monika danas ima slobodan dan, ne mora na fakultet. Ujutro uživa ostati malo duže u krevetu. Ustaje oko deset sati. Za doručak priprema čaj i jede kroasan.

Voli miris svježeg čaja ujutro. Monika odlučuje prošetati obližnjim parkom i uzima svoj fotoaparat. Park u kojem često šeta je pun šarenog cvijeća i starih stabala.

Dok šeta, čuje cvrkut ptica i osjeća nježan povjetarac na svom licu. Monika voli te mirne trenutke u prirodi, daju joj osjećaj zadovoljstva i smirenosti.

Popodne sjeda na klupu pored jezera. Ponijela je sa sobom jabuku i nekoliko oraha. Uživa u svojoj maloj užini prije nego što nastavi šetnju.

Nakon nekog vremena primjećuje da joj je baterija skoro prazna. Njen fotoaparat više ne radi. Svojim mobitelom pravi nekoliko posljednjih fotografija zalaska sunca. Zatim zove taksi da se vrati kući.

Taksi je vraća u njen udoban stan gdje ostatak večeri provodi opuštajući se.

Možda Vas interesuje